Cilde rengini veren melanosit simile hücrelerden kaynaklanan kanserler Malign melanoma olarak adlandırılır.
Cilt kanserleri ileri yaşlarda, güneş ışığına maruz kalan bölgelerde veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ortaya çıkar. Cilt kanserleri en çok görülen kanser türüdür. Tüm kanser vakalarının yaklaşık yarısını cilt kanserleri oluşturur.
Yaş
Yaşla birlikte cilt kanseri görülme riski artar. Bunun nedeni yaşla birlikte güneş ışığına maruziyet süresinin artması olabilir.
Cinsiyet
Erkeklerde bazal hücreli cilt kanseri kadınlardakinden iki kat, yassı hücreli kanser ise üç kat daha fazla görülmektedir.
Kimyasallar
Arsenik dışında böcek ilacı yapımında kullanılan ağır metallere maruz kalma, parafin, belli tip yağlar, kömür ve katran maruziyeti de cilt kanseri riskini artırır.
Korunma
Bazal hücreli ve yassı hücreli kanserler tam olarak önlenememekle birlikte kansere yakalanma riski azaltılabilir. Melanom dışı cilt kanseri riskini azaltmanın en iyi yolu güneş ışığına maruz kalmamaktır. Kendinizi güneş ışınlarından koruyun

Akne Tedavisi
Herhangi bir sivilce tedavisinde iyileşmeler, 2. ayda görülmeye başlar. İlk 1-1.5 ay, sivilce tedavisinde en zor dönemdir. Çünkü ilaçlara cilt başlangıçta olumsuz tepki verebilir. Sivilceler ilk dönemde alevlenebilir, cilt temizlenirken bir miktar sivilce artışı da olabilir. Bilmeniz gereken bunun geçici bir durum olduğudur.

Melasma
Melazma güneşe maruz kalan bölgelerde, özellikle yüzde ortaya çıkan, deride renk koyulaşması ile seyreden ve nispeten yaygın olarak gözlenen bir hastalıktır. Özellikle UV ışınlarının yoğun olduğu bölgelerde yaşayan, koyu tenli kadınlarda daha sık rastlanmaktadır.

Rosacea
Gül hastalığı sıklıkla kendiliğinden iyileşme özelliği gösteren bir tablo sergiler. İlk olarak haberci bir lezyonla başlar. Daha sonra vücuda dağılan döküntüleri olur. 13-43 yaşları arasında başlayabilir. Genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında başladığı görülür.

BEN Tedavileri
Benler melanosit denen pigment hücrelerin (derinin rengini veren hücreler) çoğalması sonucu gelişirler, düz veya deriden kabarık olabilirler. Renkleri pembeden kahverengi siyaha kadar değişebilir

Mantar Hastalıkları
Ortamın ve derinin nemli olması, bağışıklık sisteminin baskılanması mantar enfeksiyonlarının ortaya çıkışını kolaylaştırmaktadır. Etkilenen bölgede kaşıntı ve kızarıklık, halka şeklinde lezyonlar, koyu veya açık renkli değişik alanlar gibi bulgular vermektedir.

Atopik Dermatit
Atopik dermatit (AD); genetik yatkınlık, çevresel faktörler, epidermal bariyer bozukluğu ve bağışıklık sistemindeki değişikliklerin neden olduğu; egzema, şiddetli kaşıntı ile seyreden kronik, tekrarlayıcı, bir deri hastalığıdır.